SAD i Kanada

O programu

Program srednjoškolskih razmena u Americi pruža ti mnogo više od samog upoznavanja SAD. Nudi  ti se mogućnost da godinu dana svog školovanja provedeš kao deo američke porodice i u potpunosti upoznaš njihovu kulturu.

Američke porodice, domaćini, zaduženi su za smeštaj, ishranu i slobodno vreme srednjoškolaca i najčešće imaju decu sličih godina. Porodice za zadatak imaju da svog gosta, u toku trajanja razmene,  u potpunosti uključe u sve porodične aktivnosti i pruže mu priliku da se što više upozna sa američkom kulturom.  Vrlo često se dešava da porodice organizuju izlete i putovanja kako bi svom gostu pokazali što više znamenitosti i bolje ga upoznali sa SAD.

Tokom trajanja programa, srednjoškolcima se na raspolaganju 24/7 nazale lokalni predstavnici kojima se mogu obratiti za sva pitanja ili pomoć.

 O srednjim školama u SAD

  • Predmeti

Sistem obrazovanja u Americi, razlikuje se od onog na koji smo navikli. Srednjoškolci mogu sami , pored obaveznih predmeta, odabrati i dodatne predmete koje žele na pohađaju.

  • Vannastavne aktivnosti

Verovatno najzanimljivija stvar u vezi sa američkim srednjim školama jeste veliki broj vannastavnih aktivnosti. Svoj omiljeni sport možeš igrati u nekom od  brojnih sportskih timova koje svaka škola ima.  Srednjoškolski sportski timovi ne bi bili isti bez, dobro poznatih Cheerlidersa, sa kojima možeš navijati za svoj omiljeni  tim. Ukoliko tokom svog boravka u Americi ne želiš da se baviš sportom,  američke srednje škole nude ti priliku da sviraš u školskom orkestru, pišeš za školske novine ili se priključiš nekom od brojnih umetničkih, debatnih  i naučnih klubova.

  • Razredi

Srednjoškolci na razmeni časove pohađaju sa vršnjacima svojih godina kao deo razreda, bez ikakvih odvajanja u odnosu na njihove američke vršnjake.

Vrste srednjoškolskih programa u SAD i Kanadi

Program je u trajanju od godinu dana.

Učenici na ovo srednjoškolskoj razmeni pohađaju državne srednje škole i smešteni su kod volonterskih porodica čiji je zadatak da učeniku pomognu da se u potpunosti uključi u američko društvo.

Program se odvija širom Amerike i Kanade i učenici kao i na ostalim programima imaju priliku da budu deo američkih razreda i sistema obrazovanja.

Da li bi želeli da svoju školsku godinu započnete obilaskom Njujorka ?!

Enhanced High School Program USA pruža ti priliku da pre početka tvog Classic programa zajedno sa učenicima iz celog sveta obiđeš ovu neverovatnu metropolu.

Central Park, Madison Square Garden, Rockefeller Center,i  Statue of Liberty samo se neke od znamenitosti koje možeš videti tokom trodevnog boravka u Njujorku!

Program je namenjen svima onima koji žele da sami odaberu tačnu regiju ili čak grad u kojem žele da pohađaju neku od državnih američkih škola.

Žuti školski autobusi, i tipičan američki srednjoškolski duh jedna su od prednosti obrazovanja u državnim školama.

Ovaj program vam takodje pruža mogućnost da već unapred, pre odlaska u SAD ili Kanadu sami odredite tok svog školovanja u inostranstvu.

Svima koji se odluče da svoju srednjoškolsku godinu na razmeni provedu u nekoj od privatnih srednjih škola u Americi ili Kanadi na raspolaganju će se nalaziti školovanje po visokim kriterijumima i broje vannastavne aktivnosti.

U okviru ova dva programa srednješkolske razmene na raspolaganju vam se nalazi veliki broj škola širom Amerike i Kanade, pri čemu se upis i sami uslvi mogu razlikovati.

Zakaži besplatne konsultacije: