ESH Paris and London – Ecole Supérieure d’Hôtellerie

ESH Paris Hotelschool jedna je od vodećih evropskih visokoobrazovnih ustanova za međunarodni i luksuzni turizam. Kampusi su locirani u Parizu i Londonu i reč je o vrhunskom fakultetu koji ti pruža sjajnu priliku za početak međunarodne karijere u hotelskoj industriji.

ESH Paris Hotelschool u Parizu

ESH Paris Hotelschool osnovan je 1990. godine i zajednički izvodi deo studija s londonskim univerzitetom South Bank. Ovaj fakultet priprema te u području osnovnih i master studija u međunarodnom turizmu i ugostiteljstvu. Iako je fakultet lociran u Parizu, nastava se izvodi na engleskom jeziku.

Kampus u Parizu zauzima 30.000 kvadratnih  metara kampusa gde 200 studenata ima priliku da studira . Le Charles, je restoran visoke klase u kom se održava praktična obuka što je odlična prilika za operativnu obuku i upravljanje. Restoran je namenjen i studentima za doručak i ručak, što je uključeno u cenu školarine. Takođe, možete uživati u okruženju Clichy, jednog od novijih pariskih razvojnih četvrti u kojoj se nalazi sedište L’Oreala i njihov istraživački centar.

ESH Paris Hotelschool u Londonu

ESH Paris Hotelschool u Londonu ima kampus koji se nalazi u Holbornu, blizu Britanskog muzeja i stanice Saint Pancras Eurostar. ESH Paris Hotelschool u Londonu nudi diplome 4, 5 i 6 nivoa u ugostiteljstvu. Prednost ovog programa ogleda se u tome što studenti mogu raditi u luksuznim hotelima u Londonu tokom njegovog trajanja i to do 15 sati nedeljno.

Upis

Za upis na ESH Paris potrebna su svedočanstva ili diploma kao i transkript ocena sa fakulteta uz dokaz o poznavanju engleskog jezika kao i dve preporuke profesora. Prijavljeni koji ispunjavaju osnovne uslove uspisa moraju imati intervju putem Skype-a ili telefonski. Intervju obično traje oko sat vremena i tokom razgovora ocenjuje se motivisanost kandidata i znanje iz područja hotelske industrije. Tokom celog postupka Expericence tim ti pruža potporu, naročito kod priprema za intervju, kako bi celi proces završio upisom na željeni smer.

Programi :

Pripremna godina

Pripremna godina je program koji se održava u Parizu i za cilj ima upoznavanje studenta sa načinom poslovanja u hotelijerstvu. Tokom pripremene godine studenti rade u malim grupama na pripremi godišnje gala večeri škole i vode gastronomski restoran Le Charles. Praksa obuhvata rad u restoranu i kuhinji na operativnim i upravljačkim pozicijama čime se stiče praktično iskustvo u trajanju od 6 meseci. Ovaj program takođe uključuje i uvod u međunarodni turizam, uporedo sa proučavanjem glavnih atrakcija Pariza. Teoretski deo obrazovanja na pripremnoj godini obuhvata izučavanje osnova turizma i hotelijerstva, osnove ljudskih resursa i business computing, osnove marketinga i odnosa s klijentima u turizmu i hotelijerstvu.

Osnovne studije

ESH nudi tri opcije osnovnih studija u oblasti turizma i hotelijerstva.Svaki smer traje 3 godine i može se studirati u Parizu ili Londonu. Celokupne studije prati i praksa/internship koju studenti mogu obaviti u bilo kojoj zemlji. Ukoliko se student odluči za internship u Francuskoj, to će biti  jednom od najluksuznijih pariskih hotela kao što su le Bristol, le Crillon, le Park Hyatt Paris-Vendôme, le Meurice, Four Seasons George V, Shangri-La i slično.

 

Master studije

International Tourism & Hospitality Management

Ovde se radio o međunarodnom modelu obrazovanja koji je kombinacija univerziteta u Velikoj Britaniji i luksuzne francuske hotelijerske škole i to u trajanju od 18 meseci.

Program se sastoji od 6 modula: rešavanje problema u turizmu i ugostiteljstvu, urbani marketing, strategije poslovanja i upravljanja, marketinške strategije i e-distribucija, cross-cultural management i profesionalno vodjstvo. Studije završavate pisanjem i objavom disertacije o odabranoj temi. Deo studija podrazumijeva i put u Bordeauxu u trajanju od nedelju dana gde se u srcu najpoznatijeg vinograda na svijetu stiču neophodna znanja o vinskoj industriji. Proučava se i urbani marketing koji je u posljednjih 20 godina potpuno izmenio i razvio turizam i podigao kvalitet života stanovnika turističkih središta.

Praksa se sastoji od šestomesečnog rada u partnerskim hotelima (primeri pozicija: pomoćnik glavnog menadžera Sofitel Arc de Triomphe, pomoćnik u razvojnom timu hotelskih lanaca SEH ili Costes, asistent HR-a u Hyattu Hotel du Louvres, pomoćnik vođe projekta u Le Bristolu, asistent F&B u Shangri-La, asistent event menadžera  u Waldorf Astoria Trianon Palace, as u Marriott Rive Gaucheu i slično). Prakse su uvek locirane u Parizu.

 

Saradnici fakulteta ESH Paris Hotelschool

Jedan od najcenjenijih predavača jeste Thomas Gille, generalni direktor Grand hotela Dinard, koji je 2002. diplomirao upravo na ESH-u. Karijeru je započeo u luksuznoj francuskoj hotelskoj grupi Lucien Barrière u Enghien-les-Bainsu. Godine 2008. preselio se u Maroko gde je radio kao zamenik generalnog menadžera hotela Naoura, luksuznog hotela u Marrakechu.

Od 2015. na listi saradnika ovog pariskog fakulteta nalazi se i Marriott, jedan od najvećih svetskih hotelskih lanaca, uz čiju se pomoć odvija deo  programa master studija.

Više o fakultetu možete pročitati ovde.

Zakažite besplatne konsultacije: