O studijama u Švedskoj

Da li ste znali da Švedska spada u jednu od najmultikulturalnijih i najtolerantnijih država na svetu?

Upravo ovo mora biti jedan od razloga zašto veliki broj  studenata iz celog sveta svake godine odabere da studira baš tamo.

Pored toga što Švedska predstavlja jedno od najbezbednijih okruženja za život i studije , inovativni sistem obrazovanja na kom se  insistira jeste najveća prednost .

KREATIVNOST predstavlja ključnu stvar švedskog  obrazovnog sistema.

Veoma se cene i razvijaju kritičko, inovativno i kreativno razmišljanje. Studentima se pruža mogućnost da svojim idejama i stavovima doprinesu okruženju u kom se inovativnost ceni kao najveća vrlina a od mladih očekuje da kroz obrazovanje razviju sposobnost preispitivanja “statusa quo”.

Sa ovakvim neformalnom i nehijerarhijskom struktom društva ni ne čudi nas što neke od najznačačanijih inovacija dolaze upravo iz Švedske.

STICANJE PRAKTIČNO PRIMENLJIVOG ZNANJA fokus je studijskih programa.

Švedski univerziteti za cilj imaju stvaranje vrhunskih stručnjaka u svim poljima i nastava, gradivo, prakse i pristup profesora su usresređeni na sticanje znanja koje je odmah nakon obrazovanja primenljivo u realnim profesionalnim uslovima.

Internacionalnim studentima pruža se mogućnost da rade tokom obrazovanja i kasnije apliciraju za radne vize i steknu radno iskustvo u svojoj struci.

Samo neki od brojih razloga za tvoje studije u Švedskoj jesu još i :

  • Švedska je 3. država u svetu gde najviše ljudi govori engleski jezik
  • Ekološka svest i održivost smatraju se prioritetom i Švedska se zvanično smatra najodrživijom državom na planeti
  • Rodna jednakost i etnička različitost su vrednosti koje se cene i čuvaju
  • U Švedskoj se nalaze sedišta brojnih globalnih kompanija kao što su IKEA, TetraPak, Volvo, Ericsson, AstraZeneca i H&M