Italija

Zašto Italija?

Italija je jedinstveno mesto za mlade ljude koji žele da upoznaju neverovatnu mešavinu kultura i krajolika, modu, dizajn, talijansku gastronomiju, fudbal ili bogatu umetničku baštinu. Potrebno je samo da odeš otvorenog i avanturističkog duha i tvoj boravak u Italiji biće nezaboravno iskustvo! Svakodnevni odlasci u školu i pohađanje nastave, druženje s novom porodicom podrazumevaju i puno novih prijatelja, ali i jednu od najvažnijih stvari koje donosi ovaj program – učenje novog jezika!

O programu

Program Mondo Insieme namenjen je srednjoškolcima koji žele da budu programa razmene jedno polugodište ili celu školsku godinu u školi u Italiji sa smeštajem u italijanskoj porodici.

Smeštaj

Program podrazumeva smeštaj u italijanskoj porodici koju ćeš upoznati pre odlaska na sam program. Porodice domaćini  za zadatak ,pored brige o tvojoj bezbednosti, obrocima  i svakodnevnim obavezama, imaju upoznavanje sa svakodnevnim stilom života u Italiji što podrazumeva odlaske na izlete,u biskop kao i druge brojne vanškolske aktivnosti.Mame u Italiji su poznate po tome što su jako posvećene i brižne. Kuvaju posebne obroke i uvek žele znati gde se nalazite što je jako važno poštovati.

Ovaj program pored toga što srednjoškolcima daje brojne mogućnosti, za cilj ima i upoznavanje Italijana sa drugim kulturama i porodice domaćini su upravo zato uvek zainteresovani da slobodno vreme posvete gostima i upoznaju se sa njihovom kulturom. Porodice su tu da ti, pored stalno dostupnih agenata programa, pruže svu moguću pomoć i podršku tokom trajanja školske godine.

Škole

Tvoja nova italijanska škola biće mesto u kojoj ćeš ti biti ambasador svoje zemlje! Naravno, ići ćeš u razred s učenicima svoih godina pa ćeš pratiti program nastave koji će biti najsličniji onome koji si pohađao u Srbiji. Školski dan uglavnom počinje u 8:15 i završava u 13:15 ili 14:00 sati nakon čega učenici odlaze kući na ručak, učenje i druge aktivnosti kao što je trening ili druženje s prijateljima. U Italiji većina škola počinje sredinom septembra i završava sredinom juna. Školska godina podeljena je na 2 polugodišta sa 2 veća odmora za Božić i Uskrs. Tvoja je obaveza da redovno pohađaš nastavu, učiš i učestvuješ u školskim aktivnostima. Na kraju školske godine dobija se izveštaj sa odslušanim predmetima i ocenama.

Važno je naglasiti da su porodice domaćini i škole koje učestvuju u raspoređeni po celoj Italiji. Dakle, nije samo reč o određenim mestima ili gradovima. U programu učestvuje i nekoliko škola i porodica čak i sa Sardinije i Sicilije.

Pravi program za sve vas koji želite da steknete puno novih prijatelja, upoznate novu kulturu na jedan poseban način i savladate italijnski jezik!

5 meseci , jedno polugodište :  3690 € + prijava na program 9500 rsd

10 meseci, jedna školska godina : 4290 € + prijava na program 9500 rsd

Zakažite besplatn konsultacije: